Afvalstromen

Hey daar! Welkom bij What A Waste, de plek waar we serieus zijn over afvalverwerking, maar niet te serieus over onszelf. We geloven in het belang van een verantwoorde omgang met afval, en daarom hebben we hier alles wat je moet weten over de afvalstromen die we accepteren en ons acceptatiebeleid.

Een afvalbak is een grabbelton vol verrassingen, toch? Nou, bij ons is het geen verrassing dat we alle meestvoorkomende afvalstromen accepteren! Van organisch afval tot plastic, papier, glas en metaal, we nemen het allemaal aan. Maar, we accepteren geen gevaarlijke materialen zoals asbest, chemicaliën, batterijen of elektronica. Op deze pagina vind je een beknopte uitleg over alle verschillende afvalstromen. Wil je echt álle ins en outs weten? Deze vind je terug in onze acceptatievoorwaarden.

Neem contact met ons op

Dus, dat is zo’n beetje de deal. Als je vragen hebt over ons acceptatiebeleid of als je gewoon een praatje wil maken over afval (we zijn daar gek genoeg voor), neem dan gerust contact met ons op. We zijn er om je te helpen!

Bouw- en Sloopafval

Bouwen, slopen, renoveren – wat je ook doet, er komt altijd een hoop puin bij kijken. Gelukkig zijn wij er om dat allemaal aan te nemen. Maar hier is de deal: als je ons bouw- en sloopafval brengt, scheid het dan alsjeblieft voor ons. Hout, beton, metalen – hou ze uit elkaar voor een optimale recyclingervaring. Bestel hier jouw Bouw- en sloopafvalcontainer en ga morgen al aan de slag!

Restafval

Ah, bedrijfsafval, de troep die bedrijven maken terwijl ze druk bezig zijn geld te verdienen. We houden er ook van! Maar, net als bij bouw- en sloopafval, willen we het gescheiden hebben. Recyclebare spullen graag apart houden, en als je gevaarlijke materialen hebt, geef ons dan een seintje. We willen die jongens niet zomaar in de prullenbak gooien.

Groen- en tuinafval

Gooi je grasresten, takken en bladeren niet zomaar weg! Breng het naar ons en we maken er compost van. Maar wees een beetje lief voor ons, en zorg ervoor dat er geen plastic of andere rotzooi tussen zit. We willen dat onze compost van topkwaliteit is!

Groente-, fruit, tuinafval en etensresten (GFTE)

Glas (wit en bont)

Plastic verpakkingen en drankenkartons (PD)

We zijn helemaal in voor PD – dat betekent plastic verpakkingen zoals flessen, bakjes, zakjes, en drankenkartons zoals melkpakken, sappakken en soepkartons. Dus, als je een overschot aan lege flessen hebt of als je je lege melkpakken een nieuw thuis wilt geven, dan zijn wij je go-to place! Maar wacht, er is een kleine catch. PD is geweldig, maar het wordt een beetje lastig als er andere troep tussen zit. Dus hou het alsjeblieft zuiver. Geen voedselresten, geen andere materialen, gewoon PD, oké? Oh, en als je echt een pro wilt zijn, knijp dan die plastic flessen een beetje in voordat je ze inlevert. Dat bespaart ruimte en maakt het recyclen makkelijker. Win-win!

(r)PET-bekers

Hout

Papier en karton

Puin

Contact